Rob Heyman

Exista in panoplia de fotografi australieni de nunta un nume mai putin sonor, insa cu rezultate ce se despart de trendul commercial/fashion.

E greu sa ne reobisnuim ochiul cu imagini tandre, cu viata, incarcate de sentiment. Ghionis style este de ceva vreme trend-setter-ul in materie de fotografie de nunta si o galerie intreaga de fotografi romani ar spune: Ghionis is the best! Poate au dreptate atunci cand vorbim de notorietate si/sau succes comercial. Insa fotografia de nunta poate fi privita intr-o mie de feluri si fiecare punct de vedere are valentele lui.

Rob Heyman este generatia lui Yervant. Rob Heyman este din generatia principiilor de fier ale portretului clasic. Rob Heyman s-a adaptat digitalului pastrand insa ochiul format al portretistului, adaptand principiile la realitate, insa pastrand acel instinct pentru ‘never outdated’ pe care il avea si Monte Zucker.

Rob Heyman m-a fermecat de multa vreme cu fotografia lui alb/negru, sepia sau in culori palide. Am tresarit mereu la abilitatea cu care portretizeaza relatii de familie. Sunt invidios pe atemporalul citadin din imaginile lui. Am incercat sa lucrez ‘a la Rob style’ insa nu mi-a iesit asa cum am vrut. Poate varsta lui Rob il ajuta sa gaseasca esenta mult mai rapid. Poate clima australiana e de vina. Poate, poate… Cert este ca putini fotografi cunoscuti publicului larg lucreaza in maniera lui Rob Heyman. Nu place tuturor. Insa sunt convins ca fotografiile lui rezista in timp ca idei si expresivitate mult mai mult decat o fac fotografiile ‘la moda’. Parerea mea.

Rob Heyman: www.heymanphoto.com
By www.weddingstaff.ro

2 Comments
  1. Un articol excelent! Cred ca este singurul fotograf la al carui seminar as merge fara ezitare…. sau ar mai fi Wayne Radford…:P

Leave a Reply