Transilvania este deja de vanzare

000034-550x371De la 1-ianurie-2014 cetatenii Romani care doresc sa-si vanda pamantul o pot face chiar si strainilor sau altfel spus: acum strainii pot cumpara pamant in Romania mult mai usor.

Asa ca guvernul maghiar nu a stat prea mult pe ganduri si deja ii sprijina pe maghiari in acest sens. Propietarii de teren din Romania isi pot pastra terenul pe numele lor si il pot folosi, ba chiar vor primi si o renta viagera si isi poate pastra terenul pe numele sau pana la moarte, urmand ca apoi terenul sa intre in propietatea statului maghiar.

„Dacă această ofertă nu este acceptată, proprietarul merge pe piaţa liberă; dacă spune da, primeşte o rentă viageră şi, până la moarte, terenul rămâne pe numele său şi îl poate folosi“, – este declaratia diplomatului maghiar. 

„Piaţa este liberă, poate să vină oricine“ – 

„Dacă statul român este în stare să-şi apere terenurile agricole şi proprietarii care îl lucrează, foarte bine. Dar dacă nu este în stare să ofere ceva pentru acele terenuri, atunci piaţa este liberă, poate să vină oricine – nu neapărat un maghiar, poate fi un danez sau un francez care doreşte să cumpere“,

Leave a Reply